Woensdag 23 januari Yangon-Singapore-Amsterdam - Reisverslag uit Rangoon, Myanmar van Lojan & Thei Visschers - WaarBenJij.nu Woensdag 23 januari Yangon-Singapore-Amsterdam - Reisverslag uit Rangoon, Myanmar van Lojan & Thei Visschers - WaarBenJij.nu

Woensdag 23 januari Yangon-Singapore-Amsterdam

Door: Lojan

Blijf op de hoogte en volg Lojan & Thei

24 Januari 2013 | Myanmar, Rangoon

Hallo allemaal,

De laatste dag is aangebroken. De laatste uren in Myanmar voordat we worden opgehaald om naar het vliegveld te worden gebracht. Even nog een laatste wandeling door het parkje in de buurt. Even nog wat spullen die we niet meer mee naar huis nemen afgeven. Je vind altijd wel een liefhebber. Ook de zeepjes en shampoo uit hotelkamers komen altijd van pas. Het is al bloedheet en we zijn blij dat we een kamer hebben kunnen behouden voor een late checkout. Dan kun je je tenminste nog een keertje opfrissen. In het parkje zitten groepjes teenagers. Ze zitten zachtjes te praten met elkaar. Wat een verschil met de jeugd in Nederland die meestal erg luidruchtig zijn en duidelijk aanwezig.
Als je ons vraagt wat de afgelopen weken het meeste indruk op ons heeft gemaakt hoeven we niet na te denken. De tempels en pagodes waren indrukwekkend, de Buddha's altijd mooi en soms té veel. Maar wat ons het meest bijblijft zijn de mensen. Hun vriendelijkheid, spontaniteit,
nieuwsgierigheid, bescheidenheid en ga zo door.
Hopelijk zal dit niet veranderen ook al komt het land in een stroomversnelling.
Onze laatste vrouwelijke gids Akayi Htet bedankt ons uitgebreid voor de belangstelling die we voor haar land hebben getoond. Ze voelt zich hierdoor zeer vereerd en hoopt dat we nog eens terug zullen komen.
Wie weet, misschien...
We hebben een voorspoedige vlucht met overstap in Singapore. Het is een hele zit maar gelukkig lukt met met behulp van een pilletje om een aantal uren te slapen.
In Amsterdam is het minus 6 graden als we landen. Dat is even 40 graden verschil met Yangon. Eerst moet de auto nog uitgegraven worden, er ligt een flink pak sneeuw. De wegen zijn gelukkig goed schoon dus met een uur of twee zijn we weer thuis. Een hele ervaring rijker en nog veel stof tot nadenken. En natuurlijk nog nagenieten.
De volgende bestemming komt al een beetje 'in the picture'. Geen tempels, stupa's en Buddha's voorlopig maar misschien wel moskeeën.
We houden het nog even voor onszelf.
Jullie allemaal hartelijk bedankt voor de belangstelling, meeleven en commentaren. Het is, zoals jullie konden zien, ook gelukt om de foto's geplaatst te krijgen. Tot dan...

Wij hebben deze reis geboekt bij:
NRV Holiday
Treubstraat 7
2288 EG RIJSWIJK
www.nrv.nl

Deze reis is in Myanmar georganiseerd door:
EPG Travel
No.15, 5(A), 6th Floor,
Nawaday St., Dagon T/S, Yangon Myanmar.

Perfect georganiseerd. Alle gidsen goed geregeld.
Alle papieren perfect in orde. Extra vlucht zonder bijbetaling.
Extra excursie 'no charge'.
We kunnen hen van harte aanbevelen.

• 26 Januari 2013 - 15:11

Jacques:

Vandaag ook de foto's kunnen bekijken en nogmaals bedankt voor de verslagen.