Maandag 29 februari 2016 BANGKOK - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Lojan & Thei Visschers - WaarBenJij.nu Maandag 29 februari 2016 BANGKOK - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Lojan & Thei Visschers - WaarBenJij.nu

Maandag 29 februari 2016 BANGKOK

Blijf op de hoogte en volg Lojan & Thei

29 Februari 2016 | Thailand, Bangkok

Sawadee ka,

Vandaag de walking shoes aan. We hebben ons heelwat voorgenomen.
Na een sober ontbijtnaar het MBK. Een supergroot warenhuis. Daarvoor eerst naar de METRO. Dan overstappen op de Skytrain en dan weer overstappen op een andere lijn van de Skytrain. Weten we nog wel hoe het werkt, het is alweer heel wat jaartjes geleden.
De ingang van de metro is niet heel ver hier vandaan. Zoals altijd is het verkeer weer enorm maar als het voetgangerslicht op groen staat krijg je wel voldoende tijd om over te steken.
Voor de metro moet je een muntje kopen. Aan het loket noem je de bestemming en zij activeren het voor je.Het is nooit lang wachten want het metronet is goed bezet. Iedere vijf minuten komt er wel een trein. Deze keer is hij afgeladen vol. We kunnen er nog maar net bij. Grappig om te zien hoe niemand hier meer met elkaar praat. Ze zijn alleen nog maar met hun telefoon bezig. Of ze nu staan of zitten dat maakt niet uit.
Vanuit de metro moeten we verder met de Skytrain. De twee stations zijn met elkaar verbonden.Met snelle roltrappen kom je boven de grond. Hier eerst wisselen zodat je muntgeld hebt. In de automaat koop je een kaartje. Ook de Skytrain zit bomvol. In Siam weer overstappen op een andere lijn. Alles staat goed aangegeven. Op het einde van de rit is het MBK een groot warenhuis/winkelcentrum met honderden winkels/stalletjes. Maar ook hier enkele lege plekken. Maar weinig spullen is onze smaak dus we kopen alleen wat originele Camel active. Dit winkelcentrum heeft maar weinig merkenwinkels. Het is een beetje Zeeman niveau.
Na een donut als lunch weer op de terugweg. Het is hier donut-heaven.
Wel vijfig soorten en maten.
Terminal 21 zou een geweldig warenhuis moeten zijn dus we stappen uit om daar ook nog een rondje te maken. Het is inderdaad een geweldig shopping mall. Meer klasse dan het MBK. Iedere etage heeft een naam: Rome, Parijs, Istanbul, London. En is ook zo ingericht. De Londonetage heeft een grote dubbeldekker. Istanbul heeft de soeksfeer en er hangen oosterse lantaarns. Erg mooi. Alles spic en span. Je hebt er enorm veel restaurantjes.
Niet normaal. Dit is een beetje de Bijenkorf van Thailand.
Dan heb je uiteraard nog de malls met alle designmerken. Dat slaan we maar over. Dat kunnen we thuis iedere dag hebben. Als we dat willen tenminste.
Terug naar ons appartement. Daar heeft house keeping haar best gedaan. De twee koppen zijn afgewassen. Even bijkomen want vanavond gaan we weer op pad. We hebben een Foodtour door Chinatown geboekt. Om 17.30 gaat het feest beginnen.Dan moeten we weer met de metro naar het Hua Lamphongstation. Daar wacht een gids ons op en begint de culinaire tocht. Niet geschikt voor vegetariers.
We zijn VEEL te vroeg aanwezig en gaan maar vast op de trappen voor een bankgebouw zitten. Er komt nog een stel aan en niet lang daarna onze gids. Hij is te herkennen aan zijn t-shirt met opdruk TASTOFTHAILANDFOODTOURs.ORG. Als het laatste stel verschijnt zijn we compleet.Gelukkig een klein groepje van 6 met gids. De eerste zijn Engelsen het jonge stel komt uit Duitsland. Het meisje heeft een mooie sleeve getatoeeerd.
Op naar Chinatown. Nu onze gids erover vertelt kijk je anders naar al die eettentjes die er eigenlijk niet uitzien. Maar hier draait het alleen maar om het eten en niet om uiterlijk. In een soort garage met wat plastic stoelen krijgen we stukjes varkensbuik, heerlijk krap gebakken. Samen met schijfjes gedroogde worst en komkommer. Alles bovenop een portie rijst. Daarbij heerlijke bruine saus. Dit restaurant heeft dit als specialiteit. Chinezen zijn goed met vakensvlees. Sinds de oprichting is nu al de derde generatie aan het roer.
Volgende stap is een bakkerij. Hier krijgen we 2 koekjes. Een soort banketstaaf. Een verpakking laten we maar dicht.
Dieper Chinatown in. Het restaurant waar we dim sum zouden krijgen is helaas gisteren afgebrand. Maar als alternatief laar Joker, onze gids bij een straatverkoper een soort bananenkoek maken. Schijfjes banaan worden meteen ei geklutst. Een stuk deeg wordt dun uitgerold en het mengsel erop gedaan. Dit wordt dubbelgeklapt en in een soort olie gebakken. Dan stukken snijden en gecondenseerde melk erop doen. Als finishing touch nog wat poedersuiker en klaar is kees. Overheerlijk.
Volgende stop: een drankje gemaakt van tapioca. De dame die het heeft uitgevonden zit aan het tafeltje naast ons toe te kijken. Schijnbaar komt zelfs deThaise konining hier wel eens een drankje nuttigen.
Dan vraagt Joker of we mosselen of oesters lusten. Het stalletje dat hij in gedachten heeft ziet er niet erg smakelijk uit. De dame die erachter staat ook niet. Ze krabt eerst aan haar kont en zit dan aan de rauwe oesters. Onze gezichten spreken boekdelen. We willen ons niet de vakantie laten bederven.
Dan maar wat anders ervoor in de plaats. Met het Duitse stel hebben we wel contact maar de Engelsen houden zich op de vlakte. Een beetje stiff English Upper Class. Eigenlijk zijn het allemaal geen lolbroeken. Jammer.
Volgende stap een stalletje dat de mosselen welgoed klaarmaakt. De grote wok staat boven een vuurtje van houtskool. Het is er erg druk en we moeten een tijdje op het eten wachten. Niet erg. Dan kan alles alvast wat zakken.
De mosselen zijn heerlijk hebben een krokant korstje.
Nog verder Chinatown in. Nu in de kleine steegjes. Het ruikt er afwisselend overheerlijk en heel erg vies. Oude kromme omaatjes met TE grote slippers aan slepen met hun boodschappentassen.
We gaan een groot Chinees restaurant binnen. Alles krioelt hier door elkaar. Veel locals weinig toeristen. Dat is goed. Het personeel draagt witte hoofddoekjes en loopt af en aan. Achterin is nog een grote ronde tafel vrij. Daarop een Lazy Susan, een groot rond draaiplateau gebruikt om alles op te zetten. een draai met Susan en iedereen kan makkelijk aan het eten. Dit begrip Lazy Susan heb ik in Ching Mai geleerd van onze Engelse vriendin Amy. Deze kennis komt goed van pas. Joker bestelt een aantal soorten dim sum. In ronde 'kommen' van bamboe zitten de lekkerste hapjes. een soort Chinese ravioli. Overheerlijk. Lekker soppen in de vissaus. Jammie.
We krijgen niet alles op helaas. Joker vraagt of hij de restjes mag hebben voor thuis en laat het inpakken.
Volgende station. Langs de kant van de drukke weg. Nu nog een kom soep. Die smaakt ontzettend naar peper. Jammer want hij is heerlijk gevuld met verse groenten en stukjes varkensbuik. De smaak van peper is te overheersend.
Daarna gelukkig het laatste. Een soort drinkbaar toetje van meloen in kokossap met nog iets glibberigs. Smaakt niet verkeerd. We doen nog even een evaluatie van de hele avond. Wat we lekker vonden en wat niet. Dan is het tijd om terug te gaan naar de metro. Dat is nog een heel eind en Joker roept twee tuk tuks. Met een rotvaart gaat het terug naar Hua Lamphongstation. Joker moet met dezelfde trein. Wij stappen bij Lumphini uit hij zegt dat hij nog veel verder moet.
Helemaal volgegeten maar voldaan terug naar Baan K. Voorlopig alleen nog water en geen eten meer.
Morgen breekt de laatste dag aan. Nog even een programma maken en dan welterusten...